Czy w czasie upałów jedzenie z bazarów jest niebezpieczne? - Jeżeli temperatura sięga powyżej 30 stopni, zalecałabym wstrzymać się od kupowania produktów, które są wystawione na wolnym powietrzu - zaleca Hanna Stolińska, dietetyk z Instytutu Żywności i Żywienia. Wszystko zależy też od tego jak produkty przechowywane są przez sprzedawców oraz ile czasu zajmuje ich transport do domu. Jakie niebezpieczeństwa czyhają na bazarowych smakoszy?
W wysokich temperaturach na jedzeniu szybko namnażają się pasożyty i bakterie
2015-08-12 18:30:22 (ost. akt: 2015-08-13 08:25:14)
Źródło: TVN24/x-news
Komentarze (1) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez
www #1793736 | 178.43.*.* 13 sie 2015 08:51
Czy to jest reklama badziewia w marketach ?
! odpowiedz na ten komentarz