Światowa Organizacja Zdrowia ostrzegła, że czerwone i przetworzone mięso może powodować raka. Lekarze i dietetycy jednak uspokajają: wystarczy zdrowy rozsądek i dobrze zbilansowana dieta.
- Rzeczywiście, badania wskazują na to, że to mięso jest rakotwórcze. Natomiast potwierdzone badania dotyczą mięsa przetworzonego. Myślę, że akurat każdy odniesie korzyści, jeśli całkowicie wyeliminuje mięso przetworzone, takie jak na przykład parówki - powiedziała Urszula Somow, dietetyk. Dodaje jednak, że "brakuje jasnych i pewnych dowodów naukowych", że nowotwory mogą być spowodowane przez taką dietę.
Źródło: TVN24/x-news
Komentarze (1) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez
.lex #1846337 | 164.126.*.* 30 paź 2015 09:41
kolejna nagonka na producentów miesa polskiego !!!!
! odpowiedz na ten komentarz