Coraz niższe temperatury sprawiają, że nasz organizm się wychładza. Gdy jest nam zimno, zazwyczaj sięgamy po ciepłą herbatę z cytryną, miodem i sokiem malinowym. Jednak nie tylko płyny nas rozgrzeją, ale również dania z dodatkiem odpowiednich przypraw.
Dobór potraw, napojów i przypraw powinniśmy dostosować do pory roku. Jesienią i zimą przygotowujmy posiłki z produktów rozgrzewających organizm. W chłodne dni do menu warto dodać ciepłe zupy, np. krupnik czy rosół, kaszę, ryż brązowy, a także ryby. Jednak na kondycję organizmu wpływ mają również odpowiednio dobrane przyprawy. Oto lista tych, które najlepiej rozgrzeją organizm w chłodne dni.
mos
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez