Jak zdrowo smażyć? Poznaj te zasady!

2016-11-23 09:22:14 (ost. akt: 2016-11-23 09:27:08)
Jak zdrowo smażyć? Poznaj te zasady!

Zdjęcie jest tylko ilustracją do tekstu.

Autor zdjęcia: pixabay.com

Smażenie powszechnie uważane jest za najmniej zdrową formę obróbki termicznej żywności. Jeśli jednak będziemy pamiętać o tych zasadach, nie musimy wcale rezygnować z ulubionych smażonych potraw.

Wybierz dobrej jakości patelnię i używaj wyłącznie świeżego oleju. Wbrew powszechnej opinii do smażenia nie nadaje się olej rzepakowy, lniany, a nawet oliwa z oliwek. Używaj zatem oleju słonecznikowego czy kokosowego. Co jeszcze warto wiedzieć zanim przystąpimy do smażenia?

Zdjęcia pochodzą z x-bank gallery.



Źródło: Agencja TVN/x-news.pl

Komentarze (3) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Dodaj komentarz Odśwież

Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB

  1. Mari #2444738 | 79.184.*.* 20 lut 2018 16:50

    Dobra patelnia z dnem groszkowym u mnie załatwia sprawę. Warto było zainwestować trochę więcej grosza.

    ! - + odpowiedz na ten komentarz

  2. Aldona #2444582 | 193.59.*.* 20 lut 2018 11:45

    Ja używam po prostu dobrej patelni Philpiaka, która nie wymaga stosowania tłuszczu. Jeśli jednak zachodzi potrzeba by usmażyć coś tradycyjnie to dodaję tylko odrobinę oleju jako nośnika smaku.

    ! - + odpowiedz na ten komentarz

  3. Emi #2118706 | 37.7.*.* 23 lis 2016 09:52

    Tylko i wyłącznie olej kokosowy!

    ! - + odpowiedz na ten komentarz